Om NID

Hanna Wiskari Griffiths

Hanna Wiskari Griffiths Sopransaxofon

Mia Marin

Mia Marin 5-strängad fiol

Petter Berndalen

Petter Berndalen Slagverk

NID bildades i Stockholm 2002 då Mia, Petter och Hanna studerade tillsammans på folkmusiklinjen vid Kungliga musikhögskolan.
Det som förde dem samman var en längtan efter att djupdyka i melodispelet och hur man kunde få tre helt olika instrument att låta som ett. Efter många roliga timmars utforskande och experimenterande i övningrummet var materialet klart för studion och 2006 släppte NID sin debutskiva [ni:d] som fick ett varmt mottagande från såväl kritikerkår som publik.

Vid sidan av många andra projekt och band har NID spelat ihop under årens lopp och de känner fortfarande samma passion för att utforska samspel i trioformat.

Med fokus på melodin och dess fantastiska möjligheter låter NID sin musik ta sats och landa i arrangemang som ömsom växlar mellan tätt stämspel, luftiga improvisationer och ett elastiskt unisont melodispel.

På NIDs repertoar finns svensk, norsk och en del amerikansk folkmusik, vid sidan av många egna kompositioner, främst av gruppens fiolspelare Mia Marin.

Under hösten 2012 släppte NID aptitretaren Singular. Nu, hösten 2013, ser den andra fullängds-skivan dagens ljus, och både NID och Playing With Music är otroligt glada över att kunna presentera Homecoming Queen!

lyssna här:

Pressbilder och Rider

Ladda ned våra pressbilder (.zip).
Ladda ned NID:s tekniska rider (.pdf).